4 Haziran 2023 yay Burcunda Dolunay

Burak

Selamlar,

Gökyüzünde yeniay ve dolunaylar Güneş ve Ay’ın birbirini kovalaması ile oluşur. Büyük ışık kaynağımız Güneş tüm sisteme canlılık verirken, üzerinde yaşadığımız dünyanın uydusu Ay Güneş’ten aldığı ışığı bizlere yansıtırken aynı zamanda biz insanların günlük hayat akışında da önemli bir görevleri vardır. Bitkilerin ekim ve hasat zamanları gibi olaylar bile geçmişten günümüze Ay’ın Güneş ile kaçıp kovalamacasıyla oluşan hareketlere göre planlanmıştır.

 

Yıl içerisinde yeniay ve dolunaylar burç bazında birbirini takip ederler. Yani çoğunlukla. Örneğin Koç burcunda bir yeniay olduğunda öncesinde ya da sonrasında karşıt burcu olan Terazide bir dolunay meydana gelmiştir veya gelecektir. Yeniay ve dolunayların bir şeyleri başlatmak ve sonlandırmakla ilgili olduğunu artık hepimiz biliyoruzdur. Bu olayların gerçekleştiği burçların teması olayın vurgusunun hangi konular üzerine olacağından bahseder.

 

Yay burcundaki dolunay inanç ve isteklerimizi sorgulayabileceğimizi, yabancılarla temas edebileceğimiz veya sorunlar yaşayabileceğimizi, gerçek bilgiye ulaşmak adına sorgulayacağımızı vurguluyor. Ayrıca rüyalarımızın da aktif olabileceğini vurgular. Yay sınırları aşmakla ilgilidir. İlahi olana ulaşmak, gerçek ve sınırsız bilginin peşinden koşmak ve bu arayışla kendini aşmaktır. Yay biz insanların anlam arayışıdır. Yarım yamalak cevaplar tatmin etmez ve tüm gizemleri yanıtlayan tek bir gerçeğin peşine düşeriz. Cevap yerine oturmazsa da aramaya devam ederiz. Ta ki gerçeği gerçekten bulana kadar. Bu dolunay her birimizin içimizdeki gerçeği arayan yanımızla bağlantı kurmaya bir davettir.

 

Elbette her Yay dolunayı aynı değildir. Bu dolunay Aslan Mars’ına üçgen ve Balık Satürn’üne kare açıda gerçekleşiyor. Satürn etkisiyle inkar edilemez bir sürtüşme var. Bir taraftan da Mars tarafından gelen özgürleştirici bir enerji söz konusu. Gerçek bizi özgür kılarken önce kızdıracak gibi görünüyor.

 

Dolunayın yöneticisi Jüpiter Kuzey Düğüm ile kavuşumda. Açılmayı bekleyen bir kapı var. Aşılacak bir eşik var. Bu kavuşum işleri farklı bir şekilde yapmamız gerektiğini anlatıyor. Artık kendimize o eski hikayeyi anlatarak kandırmaya devam edemeyiz. İçimizde biliyoruz ki arayışa devam etmeliyiz.

 

Merkür Uranüs kavuşumu bizi bu kez içimizde olan ilahi bilgiye güvenmeye davet ediyor. Uranüs öngörülemezdir. Plüto, Satürn, Mars vs tüm gezegenlerin aşağı yukarı ne yapacağını tahmin edebiliriz. Fakat Uranüs için bu böyle değildir. Çok kez duymuşsunuzdur. Beklenmeyeni bekle. Tam olarak Uranüs için söylenmiştir.

 

Dolunay olurken Boğa burcunda 3 gezegen yerleşmiş durumda. Yay ve Boğa birbirini görmeyen burçlardır. Boğa pratik, ayakları yere basan bir burçken, Yay sürekli bir macera ve keşif sürecindedir. Boğa, Yay’ın idealleriyle ilgilenmez, Günlük hayat akışıyla ilgilenir. Hayatta en büyük buluşlar asla bir araya gelmeyecek iki şeyin birleşmesiyle hayal edildiğinde gerçekleşir.

 

Dolunayın sabian sembolü Büyük Piramit ve Sfenks. Bu da yay ile idealize etmek ve Boğa ile şekil vermenin bir metaforudur. Dolunayı özeti şudur : İdealini hayata geçirmenin pratik yolunu bulmak. Kim bilir belki de Merkür Uranüs kavuşumu bu yolda bize destek verir ve bir aydınlanma yaşarız.

 

Kolaylıkla, sevgiler.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191