Sosyal Medya ve İçerik Pazarlaması Konularında Gelişin: Online Eğitim Önerileri

22 Eylül 2023

Burak

Instagram, Facebook ve Youtube reklamları, Twitter hedef kitle araştırması, Linkedin işletme sayfası oluşturma ve optimize etme süreçleri… Biliyorsunuz, sosyal medya dünyasının sınırı yok! Sosyal medya ve içerik pazarlaması – her ikisi de öğrenilecek ve keşfedilecek yüzlerce özelliğe, stratejiye ve ipuçlarına sahip. Haliyle, bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenlere sürekli olarak yeni eğitimlerin arayışında olmak ve bu eğitimlerden edindikleri kazanımlarla bolca pratik yapmak kalıyor. Öyleyse, sizin için derlediğim online eğitim önerilerine birlikte göz atmaya başlayalım.


Öncelikle Advicemy üzerinden sosyal medya ve içerik pazarlamasıyla ilgili birebir danışmanlık alabileceğinizi ve danışmanların desteğiyle; kişisel ihtiyaçlarınıza, gelişmek istediğiniz alanlara, merak ettiğiniz konulara yönelik çalışabileceğinizi söyleyerek başlamak istiyorum. Ayrıca Advicemy’de her ay birbirinden çeşitli konularda gerçekleşen online eğitimleri takip etmeyi ve alanlarında uzman birçok ismin deneyimlerine kulak vermeyi unutmayın.

Northwestern University’nin dijital, sosyal ve mobil pazarlama eğitmenlerinden biri olan Randy Hlavac’den evinizin konforundan çıkmadan eğitim almak ister miydinz? Evetse, sosyal medya konusuna yabancı olup en temelden başlamak isteyenleri Hlavac’ın “Sosyal Nedir?” adlı eğitimine, alana bir nebze daha hakim olup uzmanlaşmayı hedefleyenleri ise “Sosyal Medya Pazarlamasında Uzmanlaşma” eğitimine alalım. İlki 4 haftalık bir eğitim olup sosyal medya iletişimlerinin önemi, dijital dünyayı domine eden trendler, sosyal medya ağları ve toplulukları arasındaki farklar gibi konulara odaklanıyor. İkinci eğitimse konu üzerinde bir seviye daha derinleşmenize olanak sağlıyor ve bu kez sosyal medya metrikleri, verilerin analizi, iyi etkileşim oranlarına sahip içeriklerin yaratım süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler gibi konuları mercek altına alıyor.

Eğer ben sadece sosyal medya metriklerini daha iyi öğrenmek ve performans analizi süreçlerine hakim olmak istiyorum derseniz, size Quintly’nin yalnızca bu konuya odaklanan eğitimini tavsiye edebilirim.


Şimdiyse sizlere biraz da Brains Station’ın eğitimlerinden söz etmek istiyorum. İlki, Sosyal Medya Pazarlaması Eğitimi; ikincisi, Dijital Pazarlama Eğitimi. Brain Station’ın en sevdiğim özelliklerinden biri, eğitimlerini bir final projesiyle noktalıyor olması ve böylece size öğrendiklerinizi pratiğe dökmeniz için alan açması. İlk eğitimde özellikle Instagram, Facebook ve LinkedIn’den yola çıkıyor ve etkili sosyal medya stratejileri yaratmak, hedef kitleye yönelik içerikler üretmek, performans analizi yapmak gibi konular üzerinde çalışıyorsunuz. İkinci eğitimse, daha genel anlamda, bütünlüklü bir dijital pazarlama stratejisi yaratma yolunda izlemeniz gereken doğru adımları ele alıyor ve Google Ads, Google Analytics, Google Search Console gibi araçları kullanıyor.

Dijital pazarlama alanında kendiniz geliştirmek istiyorsanız, Boot Camp’in eğitimlerine de göz atabilirsiniz. E-mail pazarlamasından SEO’ya, Google Analytics’ten Facebook reklamlarına; 8 ana başlıktan oluşan, fazlasıyla kapsamlı bir eğitimleri hali hazırda mevcut ve aynı zamanda 14 Temmuz Salı günü, Türkiye saatiyle 19.00’da ücretsiz bir “Dijital Pazarlama Stratejileri” workshop’u gerçekleştiriyorlar. Eğer ilginizi çekiyorsa, kayıt formunu doldurmayı ve takviminize eklemeyi unutmayın.


Son olarak, markalar için içerik üretme alanına kısa bir giriş yapmak isteyenlere “Markalar İçin Yazmak: İçerik Pazarlaması Çağında Freelancer Olmak” adlı 30 dakikalık eğitim videosunu izlemelerini öneriyorum. Eğer içerik pazarlaması ve özellikle markalar için içerik üretme konularına dair hiçbir fikriniz yoksa bu video, konuya küçük bir başlangıç yapmak için iyi bir tercih olacaktır. Videoyu izledikten sonra; farklı sektörlerden çok çeşitli markalar için ayrı birer ton, dil ve tarz belirlemek ile ilgili faydalı ipuçları edinebilirsiniz.

Dediğim gibi, sosyal medya; öğrenmenin sınırının olmadığı bir dünya. Bunun başlıca sebebi, doğası gereği kendini her gün, her an yeniliyor oluşu. Bu yüzden düzenli olarak bu alandaki yenilikleri, trendleri takip etmenizi ve ister benim önerilerimden yola çıkarak, ister kendi keşfettiğiniz platformlar üzerinden sosyal medya ve içerik pazarlaması alanlarında kendinizi geliştirmeye devam etmenizi öneriyorum.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191