4 Aralık Güneş Tutulması

Burak

Gün Geldi Devran Dönüyor

4 Aralık Cumartesi Günü saat tam 10:43’ü gösterdiğinde 12 derece Yay burcunda tam güneş tutulması meydana geliyor. Rastaban sabit yıldızı üzerinde gerçekleşen bu tutulma Merkür’le kavuşum yapıyor ve bugüne kadarki zihninizi kurcalayan tüm zehirli düşüncelerden sıyrılma şansı sunuyor. Düşünceleriyle sizi manipüle eden, kendi inançlarını, doğrularını size aşılamaya çalışan kişilerin etkisi altından çıkmaya başlıyoruz.

Kendini kendimize olan sorgulamalar artarken kendi inançlarımız, doğru bildiklerimiz de sarsılacak ki yerine kendi deneyimlerimizle ulaştığımız inanç ve doğruları koyabilelim. Bu dönem gerçeklerle net bir şekilde yüzleşmenin tam zamanı, sarsılacak, hayal kırıklığına uğrayacak, silkelenecek ve ayağa kalkacaksın ancak o zaman kendi gerçekliğini oluşturabileceğini bilerek ve çok daha güçlü adımlarla.

Gün geldi, artık devran dönüyor. Satürn’ün tutulmaya yaptığı güzel açı özellikle kardeşler ve yakın çevreden gelecek olan konuları gösterir. Kalbinizi temiz tutabildiyseniz, bu çevreden yardım, destek ve hediyeler göreceğiniz süreç olacak. Kalbini kirletenlere aynı oranda karşılığının da verileceği bu tutulmada kimsenin kaçarı yok.

Chiron’a yaptığı güzeller güzeli açı kalbimizin acıdığı yerden sarılmasını da gösteriyor, sorun çözümüyle birlikte sunuluyor bizlere.

Neptün’e 8 orb ile kare açı yapan tutulma ekonomik belirsizliğin devam edeceğini, kredi ve borçlanmalar konusunda birtakım sorunları beraberinde getireceğini gösterirken bireysel anlamda nasıl daha fazla kazanabilirim sorularını çokça sorduracak.

Zehirli gazlarla alakalı konuların gündemde olacağı bu süreçte zehirlenmelere karşı tedbirli olmakta fayda var.

An haritasında Oğlak burcunda Vega yıldızı yükselirken, büyük başarılar elde edebileceğimiz, tüm cesaretimizi toplayarak kendimize olan güvenimizi ve inancımızı artırabileceğimiz, daha derin daha anlamlı, daha başka bir perspektiften hayata bakabileceğimiz etkiler sunuyor. Ne kadar özgür olduğumuzu hatırlatacak olan bu tutulma, tutunduğumuz korkulardan, beslendiğimiz sağlıksız kaynaklardan da özgürleşmemizi sağlayacak.

İkizler – Yay hattında olan bu son tutulmayla birlikte ok Yay’dan çıkıyor, yayın ipini ne kadar sağlam tuttuğun ve nereye yönelttiğin çok önemli. Temeli sağlam bir yolculuğun adımlarını atmaya hazırlanırken bu dönemde yaşadıkların seni umutsuzluğa değil hayallerine yaklaştırsın.

Burçlara Etkileri

Koç ve Yükselen Koç’lar:

Tutulmadan olumlu etkiler alan Koç’lar tutulmanın talihlilerindensiniz. Kardeşlerinizle alakalı özellikle ticaret ve yatırım anlamında destek görebileceğiniz, iş bağlantılarınızı güçlendirebileceğiniz bu dönemde, hayallerinizi gerçekleştirme yolunda ilerlerken karşınıza çıkacak olan engeller sizi amacınızdan saptırmak için değil daha emin adımlarla ilerlemeniz için güçlendirecek. Ani para giriş çıkışları söz konusu olabilir. Çalışma arkadaşlarınızdan biriyle aranızda bir etkileşim, enerji akışı gerçekleşebilir.

Boğa ve Yükselen Boğa’lar: Önümüzdeki yılın şanslılarından Boğa burçları, zirveye tırmanmadan önceki son hazırlıkları bu tutulma ile yapacaksınız. Aniden gelişecek olan parasal konular beklemediğiniz kaynaklardan kazançlarınızı artıracak. Kendi değerlerinizi artırırken borçlarınızı ödeme konusunda da kolaylıklar yaşayacağınız bu süreçte Venüs ve Plüton’dan da destekleyici açılar aldığınızdan ilerleyişiniz sağlam temellerle devam edecek.  Var olan ilişkinizdeki tek iletişim konunuz para olmasın, yeni bir başlangıçlar içinse pek uygun değil.

İkizler ve Yükselen İkizler:

Bu tutulmadan en çok etkilenen burçlardansınız İkizler burçları, son bir buçuk yılda yaşadıklarınız sizi hep bir adım ileri taşımak için sıkıştıran türdendi, düğümlerin burç değiştirmesiyle derin bir nefes alacaksınız. Var olan ilişkinizde yaşanan sorunlar canınızı sıkabilir, bitişlere sebep olabilir ancak bunlar yolunuzu tıkayan sorunların açılması için olacağından sürece teslim olun. Yüzeysellikten sıyrılıp daha derine bakabilmek adına olsun tüm çabanız. Beklenmedik sebeplerden bilinçaltınızdaki travmalar gün yüzüne çıkabilir, geçiştirmek yerine üstüne gitmeyi deneyin.

Yengeç ve Yükselen Yengeç’ler: küçük kazalara ve dikkatsizliklere karşı dikkatli olmanız gereken bu süreçte içinize kapanabilir, kendinizi dinlemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek, spora başlamak gibi yeni kararlar almak oldukça iyi gelecektir. Meditasyon ve terapiler için de oldukça destekleyici etkiler söz konusu. Kendinizi, hayatınızı, yaşadıklarınızı sorgulayacağınız bu süreçten çıktığınızda bambaşka bir bakış açısına sahip olacaksınız. Aşk mı? Yanlış zaman

Aslan ve Yükselen Aslan’lar:

Tutulmanın şanslılarından Aslan’lar, bu tutulmadan oldukça olumlu etkiler alıyorsunuz. Aşk, flört, heyecan, kaçamak ve seyahat anlamında destekleyici açılar bulunuyor ancak bu dönemdeki aşkın kalıcı olmadığını küçük heyecanlarla anı kurtarmak gibi düşünebilirsiniz. Sosyal anlamda çevrenizde sizi hayal kırıklığına uğratabilecek arkadaşlıkları sonlandırma kararı alırken yeni ortamlarda yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak’lar: Tutulmanın sert etkilerine maruz kalan Başak’lar, ailevi konular gündemde olurken iş yerinizde de işler pek yolunda gitmeyebilir ancak kariyerinizle alakalı ani beklenmedik yeni teklifler söz konusu olabilir. Şimdiye kadar köklü inançlar kurduğunuz aile bireylerinizden bazılarıyla yaşayacağınız birtakım sorunlar bu inançları sorgulamanıza sebep olacak. Değerlendireceğiniz iş tekliflerini sağlıklı bir ruh haliyle verebilmek adına kendinize zaman ayırın, düşünmeden hareket etmeyin.

Terazi ve Yükselen Terazi’ler:

Eğitim, ticaret ve yurt dışı bağlantılı işlerinizle alakalı güzel gelişmeler yaşayacağınız bu süreçte, bir süredir var olan ancak içinizde biriktirdiğiniz meseleleri konuşma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Kendinize inanmak adına alacağınız yeni kararlar beraberinde yeni bir kazanç kapısını da açacak. Çocuk isteyen Terazi’ler bu dönemde güzel haberler alabilir 

Akrep ve Yükselen Akrep’ler: Önümüzdeki yılın şanslı burçlarından olan Akrep’ler de tıpkı Boğa’lar gibi zirveye tırmanmadan önceki hazırlıkları bu tutulma ile birlikte tamamlayacaksınız. Parasal kaynaklarınızı artıran bu tutulma Neptün’den de aldığınız destekle hayal gücünüzü kullanarak yeni iş fikirleri ile ilerleyeceksiniz. Yeni işbirlikleri, ortaklıklar, anlaşmalar sevindirici sonuçlar doğurarak kendinize olan inancınızı tamamlatacak türden 

Yay ve Yükselen Yay’lar:

Direkt olarak tutulmadan etkilenen burçlar Yay’lar, Güney Ay Düğümü’nün burcunuzdan çıkışıyla birlikte derin bir oh çekerek rahatlayacaksınız. Bu tutulma kendinizi içsel olarak derinden sorgulamanıza, hayatınızla ilgili yeni kararlar almanıza, ilişki anlamında sorunları çözmekten ziyade ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak ancak gemileri yakayım derken limandan olmayın, fevri davranışlarda bulunmayın. Neptün’ün burcunuza yaptığı kare sizi belirsizliğe sürüklediğinden halinize ağlamayı bırakıp aksiyon almanın tam zamanı. Bu yolun sonu başarı ve huzur, ha gayret.

Oğlak ve Yükselen Oğlak’lar:

Bu tutulmanın yükseleni olarak tutulmadan olumlu etkileniyorsunuz ama bilinçaltınız kamçılanacağından bu süreci geçmişe takılı kalmaktan sıyrılmak adına yapacağınız çalışmalarla geçirebilirsiniz. Sorunların çözümlerini kolaylıkla bulacağınızdan ve çözüldükçe çorap söküğü gibi iyileşmelerin arka arkaya geleceğinden emin olabilirsiniz. Evcil hayvan edinmek gibi bir düşünceniz varsa size çok iyi gelecektir. Sağlığınıza dikkat edin.

Kova ve Yükselen Kova’lar:

Sosyal ortamlarda yeni arkadaşlıklar edinmek ve yeni ilişkiler kurmak adına oldukça destekleyici bir süreç. Flört dönemi için şahane ancak kalıcı ilişkiler kurmak için uygun bir dönem değil. Bu dönemde büyük şanslar elde edebilir hayallerinizi gerçekleştirmek adına yeni adımlar atabilirsiniz. Mars harekete geçmeniz için tüm enerjisini size gönderiyor, kullanın.

Balık ve Yükselen Balık’lar:

Tutulmanın sert etkilerine maruz kalıyor olsanız da özellikle kariyer anlamında bazı konuları gözden geçirip iyileştirme çalışmaları yapmanız gerekebilir. Ailenizle ilgili konuları akışa bırakmanız gerektiğini öğreneceğiniz bu süreçte biraz rahatlamaya ihtiyacınız var. Kendinize zaman ayırarak yeni planlar oluşturmaya başlayabilirsiniz, Jüpiter’in Balık burcuna geçişiyle birlikte gani gani gelsin huzur ve bol kazanç

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191