Jüpiter Boğa Burcunda

Burak

Selamlar😊


Güneş sisteminin koruyucu meleği, iyimserliği, inancı, büyümeyi, bereketi ve şansı temsil eden Jüpiter 25 Mayıs 2024 tarihine kadar Boğa burcunda olacak. Jüpiter burçlar kuşağını 12 senelik bir döngüde tamamlar. Bir gezegen bir burçtan geçerken asli görevini o burcun tarzında gerçekleştirir. Jüpiter Mayıs 2022’den beri koç burcunda seyrediyordu. Hayata bakışımız ve yakaladığımız fırsatlar daha hızlı ve cesur denebilecek tarzdaydı. Zaman zaman gözümüzü karartıp transit etki aldığımız evin konularında cesur girişimler yaptık itiraf edin. Mesela ben danışmanlık vermeye başladım Jüpiter 10.evimde seyrederken 6.evdeki Ay’ıma üçgen açı yaptığında. Ay benim ASC yöneticim. Kendimi bir cesaret bambaşka bir alanda buluverdim 😇


Boğa hem sabit nitelikte hem toprak elementinde olmasıyla dünyayı en iyi temsil eden burçtur aslında. Gezegenler Boğa burcunda ilerlerken yavaş yavaş hatta bazen inatçı derecede ağır fakat güzel ve uzun vadeli şeyler getirirler. (Burada malefikleri saf dışı tutabiliriz.) Boğa sahip olmaktır. Lükstür, gösteriştir. Fakat bu cafcaflı bir gösteriş değil. Yöneticisinin Venüs olmasından kaynaklı estetik bir gösterişten bahsediyoruz. Dünyaya doymaktır aslında. Üzerinde yaşadığımız gezegenin zenginlikleri ve bu zenginlikleri duyularımızla nasıl deneyimlediğimizdir. Jüpiter’in Boğa geçişi yavaş ama istikrarlı büyüme, doğurganlık, bolluk, refah getirecektir. Daha rahat bir tempoda, daha dayanıklı, daha istikrarlı, risk almadan girişimler yapacağımız ve duyularımızı tatmin edeceğimiz bir süreç bu.


Bir önceki Jüpiter Boğa geçişinde Wall Street işgal edilmişti. Hatırlayanlarınız vardır. Ekonomik eşitsizliğe bir tepki olarak başlayan hareket. ABD’de başlayıp dalga dalga küresel bir gösteriye dönüşmüştü. Dünyayı değiştirip yeni bir hayat kurmak gibi söylemleri vardı. Yeni,özgür ve adil bir dünya istediklerini, kapitalizm ve sömürgeye karşı olduklarını ve savaşa değil halka harcamaları gerektiğini haykırdılar hükümetlere ve büyük şirketlere. Tabi olayların başladığı günlerde Merkür ve Plüto da işin içindeydi. Ve konumuz kesinlikle bu değil.


Konumuz şu ; ekonomik yapıların nasıl çalıştığı, neyin sürdürülebilir olup olmadığı ve gerektiğinde değişiklikler yapmayı masaya yatırmak. Tabi bununla birlikte yalnızca denge değil dengesizlikleri de beklemek. Yani yalnızca Jüpiter’in iyicil ve bereketli yanı değil gölge yönü de çalışabilir. İstifçilik ve açgözlülük de çoğalacaktır.


Jüpiter ilk olarak Plüto ve Mars ile kare ve Kuzey Ay düğümü ile kavuşum yapacak. Ve bu gölge yön ister istemez çalışacak. Hayatın zevklerine odaklı bir anlayış hakim olacak. Kontrol edilemezse israfa ve istifçiliğe yol açması olası. Doyumsuz arzular, kıtlık bilinci, aşırı hoşgörü ve iyimserlik, savurganlık belki de açgözlülüğe karşı tetikte olmalıyız. Ve bireysel hayatlarımızda bu gölge yöne değil de daha dengeli bir bilinçle iyimser tarafa kanalize olmalıyız. Kuzey Ay Düğümü etkisiyle alınan kararlar ve atılan adımların uzun vadeli ve kalıcı bir etkisi olacaktır. Bu nedenle önümüzdeki iki aya dikkat etmemiz lazım. Eylül ayında retro hareketine başlayacak ve yaptığımız girişimlerden ders çıkarmamız gerekiyorsa bunlara odaklanacağız. 2024 Nisan ayında Uranüs ile kavuşum yapacak ve devamında Neptün ve İkizler burcuna geçtikten sonra Plüto ile yapacağı açılar değişim, yeni fikirler ve fırsatlara kapı açacak gibi görünüyor. Bunları konuşmak için henüz erken ama ilginç bir dünya düzenine doğru ilerliyoruz.


Genel olarak risk alma konusunda tereddütte kalacağımız, daha hesaplanmış riskler alacağımız, adımlarımızı yavaş ama istikrarlı atacağımız, harcamalarımızı yavaşlatacağımız ama para konusunda daha akıllı olacağımız, bize dayatılanı kabul etmeyip gerçeği arayacağımız, zaman zaman inatla kendi doğrularımıza tutunacağımız bir süreç bizleri bekliyor.


Bu arada evet Jüpiter Boğada zenginlerin servetine servet katar ama dünya tarihinde bu dönemler gelir eşitsizliğine karşı isyanı ve anti kapitalist hareketleri de beraberinde getirmiştir. Ayrıca hesaplanmış risk ve kumar farklı kavramlardır.


Hepinizi seviyorum.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191