2023 Mars Aslan Transiti

Burak

Selamlar,


Zeus ile Hera’nın evlat olsa sevilmeyecek oğlu Savaş Tanrısı Ares, Roma mitolojisindeki adıyla Mars! Şiddeti tahrik eden, tutkulu ve arsız bir aşık, vicdansız bir arkadaş, kimi zaman yarışılan bir kardeş. Tanrılar arasında da pek sevilmeyen birisi. 20 Mayıs günü akşam saatlerinde liderliğin, cömertliğin, yaratıcılığın ve bencilliğin tanımladığı Aslan burcuna geçiş yaptı ve 1,5 ay orada olacak. Geçiş yaptığı anda Plüto’ya karşıt Jüpiter’e partil kare yapacak.Bununla beraber yöneticisi Güneş ile de sekstil açıda. Bu etkileşim yaklaşık iki hafta boyunca hem bireysel hem toplumsal anlamda bizleri etkileyecek.


İlk olarak karşıt açı yapacağı Pluto düşüşte olduğu Kova burcunda yerleşmiş. Düşüşte olan gezegen ne demek önce bunu biraz açalım. Gezegenler düşüşte olduğu burç tarafından hoş karşılanmaz ve bir nevi düşmanlık görürler. Gezegenler de aynı şekilde düşmanlıkla karşılık verirler. Örneğin Mars yengeçte düşüştedir. Agresif doğasına uygun olmayan bir burçtadır. Ani ve duygusal kaynaklı öfke patlamaları olsa da saman alevi gibi parlayıp söner. Çünkü Ay kontrolündedir. Ay’ın yumuşak doğası onu sakinliğe teşvik eder. Peki kovadaki Plüto nasıl davranır. Kova grup odaklı, hümanist, geleneksele karşıt ve devrimci bir burçtur. Plüto ölümü ve yeniden doğumu, yıkarak dönüştürmeyi, baskıyı, zaman zaman zorbalığı anlatır.


Kovadaki plüto nasıl davranır ? Sağlam bir temele oturmayan sosyal sınıf ve grupların çöküşünü getirir. Buna biz astrologlar da dahil. Çünkü hala içimizdeki ritüelci, dua dilek time diye zırvalayıp gökyüzünden bihaber yaşayan ve bu ilmi aldım kabul ettim 777’ye sığdırmaya çalışan çürüklerimizi içimizden ayıklayamamakla birlikte ülkemizin GAD Balık 9.ev konumu sağ olsun prim yapmaya biraz daha devam edecekler gibi görünüyor. Diğer yandan temeli sağlam gruplar bu süreçten güçlenerek çıkacaklar. O yüzden saldım kabul ettim olursa ekime olmazsa kasım aralık falan 😊 Şaka bir yana bu ilmi üst düzeyde kullanmak ve aktarabilmek mühim. İlmin ışığında yürüyüp duygu istismar etmeyen meslektaşlarıma da selam olsun.


Konudan sapmadan biraz da aslan burcuna yerleşmiş Mars’tan bahsedelim. İçimizdeki lideri uyandırır aslan Mars’ı. En çok ben, en iyi ben, en lider ben bla bla falan. Liderlerin güç gösterileri, göz önünde olup ünlü diye tabir edilenlerin skandalları, taviz verememek. Bu ikisinin karşıtlığına bir de boğadaki Jüpiter ve ay düğümleri eşlik ediyor.


Kısacası; fikir çatışmaların yerini şiddetvari bir tutuma bırakması, harekete geçmek için acelecilik, ya hep ya hiç anlayışı, kazalar, sosyal huzursuzluklar, kontrol ve güç kazanma arzusu ile beraber bu uğurda ne gerekiyorsa yapma isteği, tatminsizlik, sürü psikolojisinin öne çıkması, piyasalarda manipülasyon, bireysel anlamda yanlış seçimler iki hafta kadar had safhada hissedeceklerimiz ve tanık olacaklarımız arasında. Burada sırtını Jüpiter’e yaslayıp ilkel veya manipülatif dürtüler yerine eğitim ve ahlaktan yana olan kazanır.


Satürn ile gireceği etkileşim hem toplumsal hem bireysel olarak bir şeylerin bizi tatmin etmeyeceğini, bazı engelleri kaldırmak için harekete geçmekten korkacağımızı, artık alınan sorumlulukların gözden geçirileceği belki de sonlanacağını söyleyebiliriz.


Temmuz ortalarında ise sevgilisi Venüs ,ile kavuşacak ve ayaklarımızı yerden kesecek yaz aşkı tadında pek de nereye gideceği belli olmayan ilişkiler yaşama olasılığımız artacak. Venüs ve Mars, Ares ve Afrodit ölümsüz iki sevgili, eril ve dişilin saf hali fakat bu pek de masum bir aşk değil. Bu ilişkiler sadece fiziksel zevk odaklı olabilir. Bir söz vardır arada bir ilişkinizi kontrol edin hala iki kişi misiniz diye zira arada eksik ya da fazla çıkabiliyor diye. Tam da bu pozisyon için söylenmiş. Tabi bu kollektif etkisi. Sizin bireysel haritanız adına bu etki ne kadar çalışır bir astroloğa danışmakta fayda var 😊


Yükselen burçlarınıza göre alabileceğiniz olası etkiler


KOÇ : Eğlence, yaratıcılık, aşk ve uzun bir rahatlama dönemi


BOĞA : Ev içi faaliyetler, zaman zaman aile ile gerilimler


İKİZLER : Yakın çevre ve kardeşler ile çatışmalar, dikkat dağınıklığı


YENGEÇ : Kazançlar konusunda saldırgan bir tutum


ASLAN : Sabırsızlık, canlılık, fiziksel enerji


BAŞAK : Belirsizlik, uykusuzluk, ani patlamalar


TERAZİ : Gruplarda liderlik görevi, arkadaşlarına üstünlük taslama


AKREP : Motivasyon, kariyerde hızlı ilerleme


YAY : Uzaklara gitme arzusu, yasal konular ve akademik konularda ilerleme


OĞLAK : Çok harcama, ciddi ödeme problemleri


KOVA : Samimi ilişkiler için çaba gösterme, düşmanlığa maruz kalma


BALIK : Çok çalışma motivasyonu, sağlığa dikkat

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191